Lyssetting i ditt hjem

Lys er en del av vår hverdag, som vann i springen. Mange tenker ikke over hvor viktig det er med riktig lyssetting og plassering av lys, fordi lamper og elektrisitet er en såpass stor del av hverdagen at man ikke merker seg hvor mye man faktisk bruker lys. Plassering av lys og lamper kan gjøre noe med et rom og et helt hus også, dersom man har lamper på utsiden av huset.

lamp-671527_960_720I alle husets rom har man belysning av ulikt slag. Det finnes taklamper, spotlights, bordlamper, stålamper og vegghengte lamper. Belysning som er skjult er det også mulig å få tak i. Et rom kan bli mye mer innbydende med riktig belysning og lyssetting. Det kan gjøre den lille forskjellen i et rom man ellers ikke ville sagt var hyggelig. Derfor er det veldig viktig å legge ekstra penger i belysning og velge lamper med omhu.

Dette gjelder ikke bare inni selve huset, men også utenpå. Man kan for eksempel henge vegghengte lamper på utsiden av husets vegger for å lyse opp på de mørke kveldene og nettene man opplever i Norge om vinteren. Det skaper en lun og behagelig stemning med riktig belysning, derfor kan det også være veldig fint å ha lamper eller annen belysning ved husets inngang, og ved inngangen til gårdsplassen. Det er en perfekt måte å ønske gjester velkommen på.

Belysning er altså, med alt dette sagt, veldig viktig for å gi et hyggelig og velkomment uttrykk, og det er vel så viktig med riktig belysning utenpå huset som på innsiden. De færreste er klar over dette, og det er viktig å finne inspirasjon fra andre hus og hjem, og å lese seg opp på hvordan man kan skape det perfekte uttrykket man ønsker å oppnå. Legger man litt ekstra penger i belysning av god kvalitet, vil dette gi huset ditt det lille ekstra det trenger.